HTML

valami újat...

Friss topikok

Tacsikaaaaaaaa

2008.11.25. 23:28 andrzej

Mennyit hallom ezt! Az valami hihetetlen. Az a helyzet, hogy a barátnémnak - :-) - vagy egy kutyája, és ő hallgat erre a névre. A sok "a" a végén nem tévedés, sőt, a billentyűzet se ment tönkre, ezt így kell kimondani. És ha ez a derék állat szóba kerül "szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik, Andrzej barátnőjének a kedve emelkedik", ellágyul a hölgy tekintete, és újfent megtudok valami aranyos kis történetet erről a roppant drága állatkáról.

Ma sikerült érdemlegeset hozzátennem a témához, úgy, hogy a hobbymnak is hódolhattam.

Történt pedig, hogy (egyik) kedvenc vasúti magazinomat, a Rynek Kolejowy t olvastam az egyetemen. Örömmel vettem tudomásul, hogy a lengyel ET41-es gépek futásengedélyt kaptak nem csak Szlovákia, hanem immár Csehország területére is! Ezt a nagyszerű tényt csak az árnyékolta be, hogy fogalmam nem volt róla, miféle gépek lehetnek azok az ET41-esek. Nosza, netre fel, Wikipédia elő. Kiderült, hogy ez egy roppant tréfás gép, és ami nekünk fontos: a lengyel vasutasok jamniknak, azaz tacskónak becézik. Itt mindjárt meg is volt a kapcsolódási pont. Ennyi. Így néz ki "Jamniczek", azaz Tacsika. A képét köszönet Paweł Michaliknak:

Szólj hozzá!

Címkék: kutya vonatok Krónika

A bejegyzés trackback címe:

https://andrzej.blog.hu/api/trackback/id/tr816147603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása