HTML

valami újat...

Friss topikok

Még mindig sűrej...

2009.05.25. 21:23 andrzej

Szóval Keleti pályaudvar megcélzása. Vonatjegy vásárlása - teljesárú - ÁFÁs számla detto. McDonaldsba rohamszerű érkezés, majd hasonló távozás két (nagyon)nagy csomag étellel. Helyfoglalás egy halberstadti kocsi ban, majd jóétvágyú étkezés megkezdése. Rövidesen pápai hangos gyerekcsoport érkezése két fiatal(ka) tanárnő társaságában. Gyerekcsoport kiakasztása (egyébként szándéktalan) lengyel nyelvű telefonnal. Gyerekcsoport még jelentősebb (ezúttal szándékos) kiakasztása magyar nyelvű rájukszólással, hogy ne csukják be a vagonajtót. This is the beginning of beautifull friendship...

Így is lett. Már közös élményként éltük meg, hogy valamelyik osztálytársuk összehányta a vagont, majd a kalauz feltakarítja. Sőt, amikor a ferencvárosi pályaudvaron felfedeztem a 20-as pályaszámú nosztaliga-NoHAB -ot, sőt, a barátság már olyan erős is volt, hogy el is magyarázhattam nekik, mitől olyan nagyszerű ez a masina. Nagyon jót társalogtunk. Egyetlen szépséghiba volt a dologban. Egy kupac gyerek előtt mégse bonthatom ki a sört, miután értékes pedagógiai munkát végeztem - aránylag rendesen viselkedtek - és mondjam, hogy na most egészségetekre. Maradandó nyomot hagyhattam bennük, mert Győrben,amikor leszálltam, integettek.

Este társalgás anyámmal.

Szombat: munkahelyi képzés Győrben. Kirúgás? Indulás anyám bicajával. Még mindig életveszélyes az a járgány. Megmondták nekem az okosat. Nem rúgtak ki. Kezdem fokozatosan egyre jobban értékelni ezt a munkahelyet. Este tépés Patonára, aludnimenés időben.

Vasárnap: Kelés lényegében ötkor. Bepakolása, Nagymama felnyergelése, kocsi beül az első ülésre. Nem, fordítva. :-D Tépés hazafelé. Már oda-hazafelé. Ezek a szlovákok betyárul építkeznek. Ihaj...A lengyel oldalon elfogyasztottuk a szokásos adag Szaszłykot, továbbá bevásároltun, és érdekes módon a bevásárolt cucc most el is fért a kocsiban... A lengyelek a várakozással ellentétben nem építkeznek annyira gyorsan, de megjárja. Ellenben útközben láttam két bikát. Eleve esélyük se volt, apa leelőzte őket. Azok az erdők ott már-majndem-ott-otthon gyönyörűek. Sajnos nincs róla jó fényképem. majd legközelebb. Este családi...

Hétfő: Tépés haza. Nagyon meleg. Ép érkezés Győrbe. Felsővezetékszakadás Szárnál. Újra Pesten.

Szólj hozzá!

Címkék: utazás vonatok Krónika

A bejegyzés trackback címe:

https://andrzej.blog.hu/api/trackback/id/tr736147474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása