HTML

valami újat...

Friss topikok

A gyermeknevelés preexisztenciája

2009.06.17. 23:42 andrzej

Ha valaki megkérdezné, honnan szedem ezeket az idióta címeket, üzenem, hogy a legtöbb ember életében az államvizsgára készülődés nem tartozik a legpozitívabb élmények közé, sőt, nem ritkán remélhetőleg nem irreverzibilis változásokat is képes előidézni az elkövető mentális világában, valamint az ő világának érzékelésében. (Az első verselemzés lényegesebb mozzanatait már belegyűrtem egy sorba, csak így tovább... :-D )

Szóval, az van, hogy amikor éppen nem irodalomelméleti és tudományi műveket olvasgatok kollégiumi ágyamon, akkor a háztartási teendők elvégzése mellett előszeretettel olvasok mindenféle blogokat is, lehető legszívesebben olyanokat, amin legalább röhögni lehet, a nyelvi és érzékelési válságot ellensúlyozandó (na még egy kis elemzés... :-D )

Most éppen a modorosblog című olvasmányt gyúrom, ott is a modoros anyuka jellemzőit. Hát elég idegesítő jelenség lehet a hölgyemény ebben a formában, de vicces is, meg kis szerencsével - és sok türelemmel - a jellem ilyen vadhajtásait megúszhatja a férfiember. Ha meg nem, legalább lesz, aki megmondta előre... :-D

De amire ki akartam lyukadni, az az lesz, hogy vajjon én hogy fogom - esetleg, egyszer, talán, lehet, ha - a saját gyerekemet pesztrálni? Kommentekben várom a tippeket, én csak egy ilyen standard basic szituációt képzeltem el magamnak, hogy csak arról kell gondoskodni, hogy a lurkó(k) ne tegyenek kárt magukban, mondjuk amíg életem párja elment valami halaszthatatlan ügyet intézni, mondjuk fodrász, nőgógyász, vagy bármi más, amit a nőknek tényleg el kell intézniük.  Én meg úgyis naplopó vagyok, úgyhogy miért ne vigyázhatnék a csemetékre én...

Szóval nem tudom ki emlékszik még zsengébb ifjúkorából a rácsoságy intézményére - én elég rendesen, egyszer majdnem a lábamra szakadt a kerete, be is ijedtem rendesen - mint olyanra. Már látom életem párja - lásd feleség - elképedt arcát, amint hazajön, és az ő élete párját - gyengébbek kedvéért férjét - úgy találja, hogy összekötötte a kellemeset a hasznossal, a szülői ágy köré felhúzta a vadketrecet - azt az izét, ami a cirkuszban van, hogy ne zabáljon meg az oroszlán előadás közben - és vidáman durmol, miközben a gyerek(ek) ott fekszik/fekszenek mellette és... szintén durmolnak, miután megunták antiszociális apjuk ténykedését... Biztos vicces lesz.

Az ihletért kösz valamelyik kommentelőnek.

Na akkor ennyit az ideák világáról, olvasok tovább, de ma már csak szórakozásból...

2 komment

Címkék: morzsák

A bejegyzés trackback címe:

https://andrzej.blog.hu/api/trackback/id/tr466147450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lublin 2009.06.18. 07:06:59

nem vagy te még ehhez fiatal..?

Andrzej 2009.06.18. 08:34:39

ááá, dehogy
süti beállítások módosítása