HTML

valami újat...

Friss topikok

Sorban állni... ez a jövő

2008.09.23. 16:16 andrzej

Pedig becs'szóra annyira nem is húztam fel magamat. Csak így utólag bosszant egy kicsit a dolog.

Történt pedig - ahogyan az az előző felejthetetlen postból is kiderül - hogy megpróbáltam kibulizni, hogy szociális táámogatást kapjak. Nem azért, mert a híd alatt lakom, hanem mer' cukorbajom van, az meg nem olcsó, meg nem is mulatság. Szóval nagyjából összeszedtem a papírokat, és nyomás. Két órányi - hangsúlyozom, nem dühöngtem - várakozás után közölték velünk, hogy holnap is lehetne menni. 

Én megértem, hogy nekik is sok egész nap ülni a pult mögött, és felvenni a kérelmeket, valamint a nyűgös diákok mindenféle baját megoldani. De ez évek óta így van. Miért nem tesznek ellene valamit? Ha rosszindulatú akarok lenni, azt mondom, azért, mert nem érdekük fizetni, és így akarják a türelmetlenebb - életkedvübb? - fajtát elriasztani. De induljunk ki abból, hogy nem.

Mi lenne, hogyha év elején - mire is való a regisztrációs hét - mindenki kapna egy időpontot. Ekkor, és ekkor el lehet intézni a nyűgös dolgokat. Leadhatod az indexet, ha nem sikerült időben. Kiszedik a hibásan felvett tantárgyaidat. Meg még mit tudom én mit. Ha nincs semmi bajod, addig az ezért annyira feltehetően nem rosszul fizetett munkaerő fizetett munkaidőben megihatja a kávét, telefonálhat egy jót barátjával, barátnőjével, illetve ezek összességével. Szoctám detto. Ennek lenne mondjuk annyi előnye, hogy utolsó napokon nem állna félkilométeres sor a Campuson, és nem kéne óráról lógni, hogy a piszkos anyagiakat el lehessen intézni. Arról nem is beszélve, hogy életképes nemzedéket nevelnénk, ami sajnos ránk fér. Nagyon. Rossz nyelvek azt állítják, csak a bölcsészekre, de akkor nézzünk mondjuk körül máshol is. Nálunk még viszonylag rend van. 

Mi lenne, ha például megtanítanák ezt a társaságot - diákokat, dolgozókat, stb - a számítógéppel bánni? A felvételinél, APEH-nél, meg egy csomó helyen működik. És olcsóbb, gyorsabb. Hű!Ezek fontos szempontok lennének.

Ehhez képest sajnos középkori - de legalábbis dualista békebeli - módszerekkel dolgozunk, miközben a diákjaink, dolgozóink annyira életképtelenek, hogy siralom. Együtt megyünk Európába, de így csak bohócnak. Csináljatok már valamit! Itt van egy pár javaslat, informatikus olvasókat kérem, kommentálják, mennyire kivitelezhetetlen az ügy. Szerintem annyira nem...

Viszont ha ez így marad, akkor tényleg a sorbanállásé a jövő, és ez egy ilyen szomorú jövő. Lassan megérjük, hogy több időt kell szánni kiegészítő adminisztrációra, mint magára a munkára. Ez pedig nem vicces, még csak nem is jópofa, hanem szánalmas...

Szólj hozzá!

Címkék: egyetem bosszúság ügyintézés Krónika

A bejegyzés trackback címe:

https://andrzej.blog.hu/api/trackback/id/tr516147641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása